banner leaderboard cokomunita
Přihlásit

vlozit recept 125x64Máte zajímavý recept s čokoládou? Pošlete nám ho!

Recept zveřejníme. A pokud bude zajímavý, profesionálně ho i nafotíme a odměníme nějakou dobrou čokoládou! (Pro vkládání receptů se Zaregistrujte nebo Přihlaste)

Lahodné sušenky s bonbóny

Bonbóny, v rozumném množství, sušenkám nevezmou jejich charakteristickou chuť, ale kvalitní čokoláda s alkoholovou náplní ji naopak zvýrazní.

  • 60 g ovesných vloček
  • 70 g polohrubé mouky
  • na špičku nože soli
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/3 lžičky jedlé sody
  • 60 g másla
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g hnědého cukru
  • 1 malé vejce
  • 3 čokoládové bonbóny s náplní vaječný likér
  • 50 g lískových oříšků

Ovesné vločky rozemelte nahrubo nebo podrťte v hmoždíři či nasucho krátce rozmixujte v mixéru a v míse smíchejte s polohrubou moukou. Přidejte sůl, prášek do pečiva, sodu a vše promíchejte. Vejce ušlehejte, důkladně promíchejte s máslem a krupicovým i hnědým cukrem, aby vznikla hladká hmota. Čokoládové bonbóny po jednom přelomte nad mísou s těstem napůl, náplň přidejte do směsi, čokoládu nasekejte na kousky, dejte také do těsta a vše dobře promíchejte. Nakonec přimíchejte nahrubo nasekané lískové oříšky

Na plech, vyložený papírem pro pečení, pokládejte lžičkou těsto a vytvarujte sušenky o průměru cca 5 cm a výšce zhruba půl centimetru. Nechte mezi nimi dostatečnou mezeru, protože se při pečení ještě zvětší asi na průměr 7 cm. Pečte v troubě, vyhřáté na 180 °C, přibližně 11 minut. Po této době se vám sušenky budou zdát nedopečené a při zmáčknutí napůl syrové. Nenechte se ale zmást a bez obav je z trouby vyndejte. Po vychladnutí budou pevné a na jazyku se budou jen rozsýpat. Z uvedeného množství surovin připravíte 18 sušenek.

Vše o čokoládě

Čokoládové recepty

Veselý Bonbonek