banner leaderboard cokomunita
Přihlásit

vlozit recept 125x64Máte zajímavý recept s čokoládou? Pošlete nám ho!

Recept zveřejníme. A pokud bude zajímavý, profesionálně ho i nafotíme a odměníme nějakou dobrou čokoládou! (Pro vkládání receptů se Zaregistrujte nebo Přihlaste)

Čokoládovo-kakaový chlebíček

Při pečení se čokoláda z bonbónů nerozpustí, ale praskne, jejich náplň exploduje do chlebíčku a vytvoří decentní alkoholové ostrůvky.

  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml vody
  • 125 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 25 g kakaa
  • na špičku nože soli
  • 2 vejce
  • 190 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 g oloupaných a nasekaných mandlí
  • 4 čokoládové bonbóny s náplní višňový likér
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy na biskupský chlebíček

2 lžíce kakaa zalijte 100 ml horké vody, dobře dohladka promíchejte a nechte vychladnout. Máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a solí do pěny. Vmíchejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, 25 g kakaa a připravenou vaječnou směsí. Za stálého tření přilévejte vychladlé kakao. Nakonec vmíchejte mandle. Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Na úplný závěr vmáčkněte do těsta celé bonbóny. Snažte se, aby byly rozmístěné po celé délce chlebíčku a úplně ponořené v těstě. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C asi 60 minut. Nechte vychladnout, vyklopte z formy, nakrájejte na plátky a podávejte k čaji.

Vše o čokoládě

Čokoládové recepty

Veselý Bonbonek