banner leaderboard cokomunita
Přihlásit

vlozit recept 125x64Máte zajímavý recept s čokoládou? Pošlete nám ho!

Recept zveřejníme. A pokud bude zajímavý, profesionálně ho i nafotíme a odměníme nějakou dobrou čokoládou! (Pro vkládání receptů se Zaregistrujte nebo Přihlaste)

Lahodná horká čokoláda

Bonbón se v horkém nápoji rozpustí, jeho čokoláda s obsahem kakaa (min. 54%) a lahodná alkoholová náplň dodají vašemu nápoji pomyslnou „třešničku".

  • 400 ml mléka
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 4 čokoládové bonbóny s náplní irský likér
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky vody
  • 4 půlky vlašských ořechů
  • šlehačka
  • 4 cukrářské piškoty, plněné trubičky, oplatky, sušenky atd.
  • lístky máty nebo meduňky na ozdobení

Mléko nalijte do kastrůlku, přidejte nalámanou čokoládu, za stálého míchání přiveďte k varu, nechte kousky rozpustit a jednu minutu provařte. Čokoláda tím získá lahodnou chuť a jemnou krémovou konzistenci. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, odstavte nápoj z plotýnky. V pánvičce rozpusťte cukr v ½ lžičky vody, pomalu zahřívejte a připravte z něj hnědý karamel. V něm obalte ořechy a nechte ztuhnout. Nápoj rozdělte do čtyř sklenic. Do každé sklenice vložte jeden bonbón, ozdobte kopečkem šlehačky, jedním přelomeným piškotem, trubičkou, sušenkou atd., vlašským ořechem v karamelu, lístky máty nebo meduňky a podávejte. Z uvedeného množství surovin potěšíte čtyři strávníky.

Vše o čokoládě

Čokoládové recepty

Veselý Bonbonek