AZ Gastro 2
Tradiční česká kuchyně - Polévka je grunt - Jak se připravuje pravý maďarský guláš - Maďarský guláš po česku - Svíčková na smetaně - Vepřo, knedlo, zelo - Hovězí guláš
Vlajkové lodi tradiční české kuchyně. O české kuchyni se říká, že je těžká, kalorická a nezdravá. Co s tím naděláte? Kdyby Česko leželo někde u Středozemního moře, nikoho by ani nenapadlo cpát do sebe tučné vepřové a těžké omáčky, protože to se v horku opravdu moc nedá. Chutnaly by nám víc lehčí opečená libová masíčka a načechrané vychlazené saláty se spoustou tekutiny. Podnebí by si to samo vynutilo. A kdyby praotec Čech zakotvil někde u Baltu, kde se jen tak snadno něco neurodí, zato v moři je plno ryb, byla by česká kuchyně postavená na nich.